Thaesis is in 2006 opgericht en heeft inmiddels meer dan 300 adviesopdrachten op het gebied van strategie, organisatie en innovatie uitgevoerd. Dat deden en doen wij voor toonaangevende opdrachtgevers, veelal bestuurders en directeuren. 

Prof. dr. Theo Huibers is oprichter van Thaesis en hoogleraar, investeerder, ondernemer en toezichthouder. In de eerste fase van het bureau gaf hij zelf leiding en later droeg hij deze over aan Ouke Arts en Ricardo Uijen. Dat deed Theo Huibers vanuit zijn overtuiging dat impactvolle strategieën gemaakt en begeleid worden door adviseurs met de laatste kennis van zaken over strategie, organisatie en innovatie én Thaesis het beste kan worden geleid door aanstormend en ondernemend talent. Sinds de overdracht is Theo Huibers niet meer actief bij Thaesis en richt hij zich volledig op zijn werk als hoogleraar, investeerder, ondernemer en toezichthouder.

De kenmerken van ons bureau zijn niet los te zien van het scherpe intellect, het uitgesproken lef, het ontwapenende gevoel voor humor, de maatschappelijke betrokkenheid en de tomeloze energie van onze oprichter. Wij hebben de naamgever van ons bureau dan ook in ere te houden.


Blijvende impact

Wij identificeren en leggen scherpe strategische keuzes eerlijk voor, onze opdrachtgevers nemen zelf de besluiten.

Wij nemen verantwoordelijkheid voor het strategie-, organisatie- of innovatieproces, onze opdrachtgevers blijven eigenaar van het resultaat. Wij durven te confronteren, realiseren doorbraken en zijn er als het nodig is.

Wij werken in een gezamenlijk team met onze opdrachtgever, omdat onze opdrachtgevers zo in staat worden gesteld om het zelf te doen. Wij delen als onderdeel van onze dienstverlening onze werkwijze ook altijd met de betrokken teams. Zo blijven wij toegankelijk en realiseren wij een blijvende impact.


Blijvende betrokkenheid

Wij versnellen onze opdrachtgevers op een structurele wijze. Dat betekent dat wij niet zomaar werk uit handen nemen. En wij pretenderen ook niet om problemen snel op te lossen.

Het gaat ons erom elkaar persoonlijk te leren kennen, de juiste inhoudelijke vragen te stellen en zo overtuigende argumenten te formuleren. Daardoor komen onze opdrachtgevers zelf tot creatieve oplossingen. Wij noemen dat: open adviseren. Wij pleiten daarom ook nooit voor één bepaald model of een vaste methode, maar kijken meervoudig naar de werkelijkheid.

Ons perspectief is flexibel. En onze betrokkenheid stopt niet wanneer de opdracht is afgerond. Want van elke opdrachtgever en van elk resultaat leren wij weer iets.


Onze werkwijze

Wij luisteren oprecht, denken zelfstandig, zijn snel en werken feiten gebaseerd. Onze blik op de wereld is constructief, intuïtief en toekomstgericht. Onze werkwijze is contextueel, iteratief en dynamisch.

Wij werken in snel veranderende en maatschappelijk relevante markten. Daar identificeren wij disruptieve trends en ontwikkelingen als één van de eersten. Maar dat is allemaal niet waar het écht om gaat. Want dat is dat alle betrokkenen de kans krijgen om zélf mee te doen. Door anders te leren kijken, door samen nieuwe inzichten op te doen. En door daarin de inspiratie te vinden om tot de beste keuze te komen. Om er vervolgens intrinsiek werk van te gaan maken. Daar gaat het om.

Niet omdat draagvlak een doel is, maar omdat het resultaat er beter van wordt.


Onze reputatie

Ons handelen is situationeel en dynamisch. Het proces is leidend, of het nu om strategie, organisatie of innovatie gaat. Dat betekent dat wij vooraf ook niet weten wat wij precies gaan doen. Of waar wij samen met onze opdrachtgevers op uit gaan komen.

Dit kan naast een grote mate van vrijheid ook een gevoel van chaos oproepen. Dit leidt vaak tot de mooiste en de beste uitkomst, maar vraagt aan de start om veel wederzijds vertrouwen en een zeer open houding. Het is om precies die reden, dat wij veel van onze opdrachten krijgen via betrouwbare referenties van onze bestaande relaties.

Laat dat overigens geen belemmering zijn om contact op te nemen, want hoewel we oneindig loyaal zijn; zijn we in zakelijk opzicht niet monogaam. Thaesis ambieert het beste onconventionele adviesbureau te zijn met de meest originele ideeën over hoe de wereld een beetje beter en mooier kan worden gemaakt.

Lees meer over onze referenties.