Ron_Jansen
Theo Huibers (links) en Ron Jansen (rechts)

Ron Jansen (1969-2018) was ondernemer, investeerder en managing partner van Ebbinge. Daarnaast was hij sinds de oprichting in 2006 trusted partner van Thaesis. Voor ons was Ron de zeer nabije huisvriend op afstand, waarvan diens persoonlijke benadering van relaties en het altijd oog hebben voor de kern van de zaak bewonderenswaardig waren. Ron heeft tijdens de opening van het pand van Thaesis een vurige en virtuose speech uitgesproken over de relevante en kansrijke positie van Thaesis in disruptieve tijden.

Van Ron leerden wij veel over leiderschap. Over hoe leiders aan inzichten en strategieën kracht, vertrouwen en zekerheid kunnen ontlenen. Zodat zij zich niet zo nodig tegenover iedereen hoeven te bewijzen en te laten gelden, maar op eigen kracht richting kunnen creëren en inspiratie kunnen delen. Van Ron leerden wij gebruik te maken van alles dat wij tot onze beschikking hebben en hoe met rituelen orde en harmonie kan worden geschapen.

Thaesis hanteert een op de bezieling van Ron geïnspireerde methode voor geluk en ondernemerschap. Het eerste ritueel in deze methode bestaat uit een dialoog over – en een reflectie op de bronnen van geluk. In de basis gaat het om de antwoorden op de drie geluksvragen.

1. Welke extrinsieke verwachtingen ervaar ik?
2. Wat is mijn intrinsieke ambitie?
3. Wat maakt mij ultiem gelukkig?

Deze geluksvragen zijn vaak onmogelijk om volledig te beantwoorden, maar maken ons iedere dag bewust van waar het écht om gaat. Leve het ondernemerschap, leve het leven!

Hilversum, 27 april 2018

Ouke Arts
Ricardo Uijen
Theo Huibers