☄️ Deze zomer is alles weer normaal, maar niet hetzelfde

De zomer: bij uitstek een tijd van uithijgen van de rest van het jaar. Een moment van uitrusten, overpeinzingen die al langer door je hoofd spoken eindelijk eens de aandacht geven die ze nodig hebben en vooruit kijken. Deze zomer is dat gevoel niet anders, maar er heerst nog een ander gevoel deze zomer: het gevoel dat we weer écht alles mogen doen wat we willen.

En dus reizen we er lustig op los, zitten de sociale agenda’s bijna net zo vol als voor de pandemie begon en is er altijd wel ergens een feestje. Dat het allemaal weer kan is natuurlijk mooi, maar is het daarmee ook direct allemaal weer nodig? De ene hittegolf zit er net op en er bestaat weinig twijfel over of er nog meer zullen volgen de komende jaren. Bosbranden, droogte. En dan is er nog de figuurlijke brand die woedt: van onvrede binnen verschillende groepen die bereid zijn ver te gaan om hun eigen standpunten te verdedigen.

Deze zomer voelt de urgentie van al die zaken te groot om jou als lezer slechts een lijst met kijk-, lees- en luistertips voor te schotelen. Daarom kozen we met het team een mix van artikelen over slim reizen en de kunst van het niks doen, maar ook de herintrede van het collectivisme en de verschuiving van complexe systemen als het gaat om klimaatverandering. Opdat we je inspireren en aan het denken zetten, terwijl je ook een beetje uitrust.

Lees meer