Site pictogram Thaesis

ūüĆ™Zo word je als organisatie sterker van chaos

Nu de lockdown voortduurt en niemand weet hoe de wereld er over een maand uitziet, is de vraag hoe je kan groeien uit chaos relevanter dan ooit. Opvallend is dat Nassim Nicolas Taleb met zijn boek Antifragiliteit in 2012 al een antwoord op die vraag wist te formuleren. In onze adviesopdrachten en in mijn colleges over strategievorming gebruiken wij het gedachtegoed van Taleb. Als onzekerheid de overhand neemt, zijn er drie verschillende organisaties te onderscheiden. Zij die slecht met verandering om kunnen gaan, zij die er bestand tegen zijn.

ūüĆĪ¬†En organisaties die floreren door constante verandering.

Je raadt het al: het laatste type organisatie heeft de grootste overlevingskans. Taleb vergelijkt het met een hydra. Als de kop van deze draak uit de Griekse mythologie afgehakt wordt, krijgt hij er vervolgens weer één bij. Zo wordt hij nog sterker.

Deze definities zijn niet in beton gegoten: iedere organisatie kan veranderen. Maar wat maakt nou dat sommige organisaties sterker worden door chaos? Ge√Įnspireerd op Taleb zien wij vier belangrijke ontwikkelstrategie√ęn in de praktijk:

In deze nieuwsbrief gaan we dieper in op deze vier punten en kijken we welke organisaties het beste orde in de chaos scheppen. Ga er zelf mee aan de slag, en wees niet bang om soms fouten te maken: dat is √©√©n van de belangrijkste strategie√ęn om verder te komen. Liever een beetje hulp?¬†Neem contact met ons op om te ontdekken hoe jouw strategie beter bestand kan worden tegen verandering.

Lees meer

Mobiele versie afsluiten