🌴 De strategie van de toekomst is groen

Om ons heen zien wij steeds meer mensen én bedrijven bewust kiezen voor een groener bestaan. In december verhuisden we met Thaesis naar duurzame gemeenschap Utrecht Community. Steeds meer bedrijven hebben als voornaamste reden de wereld een beetje beter te maken. Zelfs grote bedrijven als Pepsi gaan samenwerkingen aan met jonge, duurzame bedrijven om te innoveren en Blackrock CEO Larry Fink dwingt duurzaamheid af met zijn 9 biljoen dollar aan investeringen.

Duurzaamheid wordt daarmee steeds meer een strategische keuze. Natuurlijk is het leuk om in de stad te wonen, maar veel groen om je heen is toch wel erg fijn. Winst maken als bedrijf is nodig, maar niet het enige wat telt. En zelfs overheden lijken in te zien dat beton soms best plaats kan maken voor wat extra groen.

🌱 Gaat de coronacrisis dan tóch onze relatie met de natuur veranderen?

In deze nieuwsbrief verzamelden we een aantal tekenen die die kant op wijzen. Want tegenover alle negatieve ontwikkelingen, staan ook een hoop mooie dingen. Wel raden we aan goed over vergroening na te denken. Want zomaar het roer omgooien zonder plan, zorgt zelden voor duurzame verandering.

Lees meer