🏄‍ Deze trends komen in 2021 in een stroomversnelling

Bij Thaesis begrijpen wij dat 2020 een jaar is geweest dat veel mensen het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Maar wie beter kijkt naar de gebeurtenissen van het jaar, ziet naast alle misère een jaar waarin veel maatschappelijke ontwikkelingen die al langer onder het oppervlak borrelden zorgde voor flink wat verandering.

Steeds meer mensen leken te beseffen dat het zo niet langer kan met het klimaat. De structurele ongelijkheid in Nederland die aangekaart werd. En de herwaardering voor hetgeen wat je al hebt in je leven, als alle sociale bezigheden wegvallen.

Maar er borrelen nog genoeg andere dingen die ervoor zullen zorgen dat de maatschappij zich het komende jaar ook weer zal ontwikkelen. Wie daarop in weet te spelen, is in staat om strategisch op de troepen vooruit te lopen. Maar welke ontwikkelingen zijn interessant om als organisatie in de gaten te houden?

Om die vraag te beantwoorden, vroegen wij 21 toonaangevende bestuurders en directeuren welke ontwikkelingen zij goed in de gaten houden voor 2021. Zodat ze goed voorbereid zijn op het moment dat deze ontwikkelingen zich naar het oppervlakte bewegen 🏄‍♀️  Hoewel er een grote verscheidenheid aan sectoren was, waren er vier ontwikkelingen die duidelijk naar voren kwamen:

  • het zoeken van samenwerking om te innoveren;
  • erkenning van het individu – met aandacht voor elkaar;
  • economie die naast cijfers steeds meer over mensen gaat; en
  • een nieuwe waardering voor de waarheid.

Die verfrissende antwoorden maken dat we – ondanks de ietwat sombere vooruitzichten – zin hebben in wat er in 2021 gaat komen!

Lees meer