šŸŒ€ Deze maatschappelijke trends beĆÆnvloeden de coronacrisis

De financiĆ«le beurs. Het klimaat. De samenleving. Allemaal kunnen ze onder invloed van geleidelijke veranderingen abrupt uit hun eigenwicht gebracht worden, om vervolgens weer naar een nieuwe balans te zoeken. Een kantelpunt, dat niemand aan ziet komen maar achteraf zonneklaar is. Of zoals dit artikel in NRC Handelsblad het mooi verwoordt:

In de achteruitkijkspiegel is het helder. Voor de voorruit hangt mist  ā˜ļø

De onderhuidse bewegingen die vooraf gaan aan zo’n kantelpunt, houden wij bij Thaesis al lang in de gaten. Maatschappelijke trends die weliswaar op de achtergrond spelen, maar die van grote invloed zijn op grotere veranderingen. Iets wat zeker niet altijd negatief is – #Metoo en #Blacklivesmatter zijn mooie voorbeelden die voor een kantelpunt zorgen. āœŠ Ook de coronacrisis kan – ondanks het niet te relativeren persoonlijk leed van velen – nog steeds een kantelpunt worden voor een duurzamere, gelijkere wereld.

In de huidige coronacrisis spelen er verschillende maatschappelijke trends op de achtergrond. In deze nieuwsbrief lichten we er een paar uit:

  • Sociale media als primaire nieuwsbron
  • Een felle roep om gelijkheid
  • We worden steeds afhankelijker van grote farmaceuten
  • Een sterke overheid die bedrijven helpt 

Benieuwd naar alle maatschappelijke trends die we zien tijdens de coronacrisis? Lees ze allemaal hier.

Lees meer