šŸŽ“Ā Onderwijs: van fabriek naar boutique

Wie dacht dat hij na het afronden van zijn studie klaar was met de studieboeken, komt van een koude kermis thuis.

Jong en oud, basisschoolleerling en werknemer: iedereen leert tegenwoordig een leven lang.

Dat vraagt om de nodige veranderingen binnen het onderwijs en de manier waarop wij tegen leren aankijken. De snelheid waarmee onze wereld verandert, maakt dat onze kennis sneller gedateerd raakt dan ooit tevoren. Snel blijven ontwikkelen wordt steeds belangrijker.Ā Scholen en bedrijven hebben daardoor tegenwoordig net zoveel te leren als jonge leerlingen. Het systeem waarbij iedereen in de klas dezelfde stof behandelt, lijkt voorbij.

šŸ­ De onderwijsinstelling verandert van een fabriek in een boutique, waarin iedereen op zijn eigen wijze de lesstof tot zich neemt.

Dat brengt een hoop strategischeĀ mogelijkheden, maar ook vragen met zich mee. In deze nieuwsbrief inspiratie voor onderwijsbestuurders, werkgevers, leidinggevenden en alle andere mensen die willen blijven leren.

Lees meer