🚀 ROP: Return on Progress

Bij ons op kantoor eten we geen vlees tijdens de lunch. Liever bestellen we salades met seizoensgroenten en kopen we de lunch in bij lokale ondernemers. Onze koffie is fair trade. Onze medewerkers krijgen geen auto van de zaak maar wel een OV-abonnement en we scheiden afval.

We hebben al deze ‘regels’ omdat we geven om het – je raadt het goed – klimaat. En nee, het zijn geen grootse maatregelen die grootse veranderingen teweeg brengen. Maar ze voegen wel iets toe en zo houden we onszelf scherp.

Klimaatverandering houdt bij ons de gemoederen bezig. We discussiëren vaak over de ‘how’ – hoe kunnen we als klein strategiebureau een bijdrage leveren aan dit ongrijpbaar grote probleem? Echt weten wat het antwoord op die vraag is, doen we niet. Wat we wel weten is dat bedrijfsvoering gericht op extractie en enkel financiële waarde op de schop moet.

En dat we ons tijdens strategieadvies meer gericht zijn op de positieve rol die het bedrijfsleven kan hebben in de klimaatproblematiek, het is immers een kans én een harde randvoorwaarde voor de toekomst. Want ondanks alle onwetendheid, weten we één ding zeker: klimaatneutraal zijn en winst maken gaan wél samen. Sterker nog, klimaatneutraal wordt steeds meer een randvoorwaarde voor winst!

In deze editie van TRNDR Monthly lees je meer over de businesscase die klimaatneutraal heet.

Lees meer